Hint! Μπορείς να ανεβάζεις την άποψή σου, αφού πρώτα γίνεις μέλος της παρέας μας εδώ. Είσαι μέσα, λοιπόν;


Απόσπασμα

Ανοιγόκλεισα τα μάτια μου. «Θα μας προσέχει η γάτα; Δεν μπορείς να φύγεις και να μας αφήσεις έτσι! Τι θα γίνει με την εκπαίδευσή μας;»

«Όταν επιστρέψω» υποσχέθηκε ο Έιμος. «Μην ανησυχείτε, η έπαυλη προστατεύεται. Απλώς μη φύγετε. Μη σας κοροϊδέψει κανείς και του ανοίξετε την πόρτα. Και... ό,τι κι αν συμβεί, μην πάτε στη βιβλιοθήκη. Απαγορεύεται αυστηρά. Θα επιστρέψω το ηλιοβασίλεμα».

Και, πριν προλάβουμε να διαμαρτυρηθούμε, ο Έιμος περπάτησε ψύχραιμα μέχρι την άκρη της ταράτσας και πήδηξε.

«Όχι!» ούρλιαξε η Σέιντι. Τρέξαμε μέχρι τα κάγκελα και κοιτάξαμε κάτω. Ήταν ψηλά – καμιά τριανταριά μέτρα μέχρι το Ιστ Ρίβερ. Πουθενά σημάδι του Έιμος. Είχε απλά εξαφανιστεί.

Ο Φίλιππος της Μακεδονίας πλατσούριζε στην πισίνα του. Η Μάφιν πήδηξε πάνω στα κάγκελα και επέμεινε να τη χαϊδέψουμε.

Βρισκόμασταν ολομόναχοι σε μια παράξενη έπαυλη, μαζί με έναν μπαμπουίνο, έναν κροκόδειλο και μια αλλόκοτη γάτα. Και, προφανώς, κινδύνευε ολόκληρος ο πλανήτης.

Κοίταξα προς τη Σέιντι. «Τι κάνουμε τώρα;»

Σταύρωσε τα χέρια της. «Νομίζω πως είναι ξεκάθαρο, έτσι δεν είναι; Πάμε να εξερευνήσουμε τη βιβλιοθήκη».

Η κόκκινη πυραμίδα (Τα χρονικά των Κέιν, βιβλίο 1)
Συγγραφέας: Rick Riordan
Μεταφραστής: Αργυρώ Πιπίνη
Ηλικία:8+
Λέξεις κλειδιά: μαγικές δυνάμεις, Αρχαία Αίγυπτος, αιγυπτιακή μυθολογία
ISBN:9789601647401 , Σελίδες:648 , ΒΚΜ:08740
Διάβασε απόσπασμα από το βιβλίο: pdf, pdf

Περίληψη

«Τα Χρονικά των Κέιν» είναι η νέα σειρά φαντασίας του Ρικ Ρίορνταν, η οποία βασίζεται στην αιγυπτιακή μυθολογία. Εδώ θα παρακολουθήσουμε τον Κάρτερ και τη Σέιντι Κέιν καθώς επιχειρούν να ανακαλύψουν την αλήθεια σχετικά με την οικογένειά τους, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούν να σώσουν τον κόσμο.

 

Μετά τον θάνατο της μητέρας τους, ο Κάρτερ και η Σέιντι Κέιν έχουν αποξενωθεί. Η Σέιντι μένει με τον παππού και τη γιαγιά της στο Λονδίνο, ενώ ο αδερφός της ταξιδεύει σ’ όλο τον κόσμο με τον πατέρα τους, τον ιδιοφυή αιγυπτιολόγο δόκτορα Τζούλιους Κέιν.

Μια νύχτα τα δυο αδέρφια ξανασμίγουν όταν ο πατέρας τους τα οδηγεί για ένα «ερευνητικό πείραμα» στο Βρετανικό Μουσείο, όπου ελπίζει να διορθώσει όσα πήγαν στραβά στην οικογένειά του. Όμως, αντί γι’ αυτό, απελευθερώνει τον Αιγύπτιο θεό Σεθ, ο οποίος τον στέλνει στην ανυπαρξία και αναγκάζει τα παιδιά να τραπούν σε φυγή για να σώσουν τις ζωές τους.

Σύντομα η Σέιντι και ο Κάρτερ θα ανακαλύψουν ότι οι Αιγύπτιοι θεοί ξυπνάνε και ο χειρότερος όλων τους –ο Σεθ– έχει βάλει στο στόχαστρο τους Κέιν. Για να τον σταματήσουν, τα αδέρφια πρέπει να φτάσουν μέχρι την άλλη άκρη της γης. Μια τολμηρή αναζήτηση ξεκινάει, που θα τους φέρει ακόμα πιο κοντά στην αλήθεια σχετικά με την οικογένειά τους και τη σχέση τους με ένα μυστικό τάγμα που υπάρχει από την εποχή των φαραώ.

Video

See video

Book trailer για τη σειρά Τα Χρονικά των Κέιν.

Κριτικές

«Όλα όσα λατρέψατε στη σειρά “Ο Πέρσι Τζάκσον και οι Ολύμπιοι” είναι εδώ: νεαροί πρωταγωνιστές με μαγικές δυνάμεις που δε φαντάζονταν ότι διαθέτουν, καταιγιστική δράση, αγωνία, διαρκείς ανατροπές αλλά και μια πανέξυπνη χιουμοριστική γραφή». – Booklist

 

«Στην Κόκκινη Πυραμίδα οι εκρήξεις και οι αποκαλύψεις ακολουθούν η μία την άλλη». – The New York Times

 

«Οι αναγνώστες που νοσταλγούν τον Πέρσι Τζάκσον θα ανακαλύψουν νέους ήρωες στο πρόσωπο του Κάρτερ και της Σέιντι Κέιν». – Kirkus Reviews

Ο Συγγραφέας αποκαλύπτει

O Rick Riordan και η τελευταία του επιτυχία, Η Κόκκινη Πυραμίδα

 

Της Lauren Barack, 1η Ιουλίου 2010

School Library Journal

 

Ο Rick Riordan λατρεύει να πασπαλίζει τις βασισμένες στην αρχαία ελληνική και αιγυπτιακή μυθολογία ιστορίες του με μεγάλες δόσεις μορφωτικών καρυκευμάτων, στέλνοντας έτσι τους νεαρούς αναγνώστες του στη βιβλιοθήκη για να βρουν ξεχασμένους τόμους μυθολογίας. Πετύχαμε τον λατρεμένο συγγραφέα και πρώην καθηγητή Φιλολογίας στην παρουσίαση του πρώτου βιβλίου, Η Κόκκινη Πυραμίδα, της νέας του σειράς: «Τα Χρονικά των Κέιν». Μας μιλάει για βιβλιοθηκονόμους, αναγνώστες και τον λόγο για τον οποίο πιστεύει ότι οι θρύλοι, οι θεοί και τα μυστήρια που περιβάλλουν τον κόσμο της αρχαίας Αιγύπτου θα μαγέψουν τους φανατικούς του αναγνώστες.

 

Γιατί επιλέξατε την αρχαία Αίγυπτο ως τον νέο σας κόσμο;

Όταν παρουσίαζα τα βιβλία του Πέρσι Τζάκσον, μία από τις συχνότερες ερωτήσεις που δεχόμουν ήταν αυτή: «Έχετε σκοπό να γράψετε κι άλλη μυθολογική σειρά;». Την εποχή που ήμουν φιλόλογος σε σχολεία, είχα συνειδητοποιήσει ότι ο μοναδικός πολιτισμός που πλησίαζε κάπως τον πολιτισμό των αρχαίων Ελλήνων και των Ρωμαίων ήταν των Αιγυπτίων, ο οποίος, επιπλέον, δεν έχει χρησιμοποιηθεί αρκετά στην παιδική λογοτεχνία. Ήταν μεγάλη πρόκληση για μένα!

 

Πιστεύετε ότι τα παιδιά θα χρησιμοποιήσουν τα βιβλία σας ως εφαλτήριο για περαιτέρω έρευνα πάνω στους αρχαίους αυτούς πολιτισμούς;

Αυτό έχει ήδη συμβεί. Πάντα χαίρομαι να ακούω από αναγνώστες μου και από βιβλιοθηκονόμους ότι οι ερευνητικοί τομείς των βιβλιοθηκών πάνω σε αυτά τα θέματα συγκεντρώνουν έντονο ενδιαφέρον. Σε τομείς που παλιότερα μάζευαν σκόνη, οι βιβλιοθηκονόμοι δεν προλαβαίνουν πια να τακτοποιούν τα βιβλία! Έχω ακούσει από καθηγητές ότι έχουν χρησιμοποιήσει τον Πέρσι Τζάκσον ως εφαλτήριο για να μιλήσουν για την Ιλιάδα και την Οδύσσεια, κι έχω αρχίσει να ακούω το ίδιο και για την Κόκκινη Πυραμίδα. Είναι πολύ ωραίο όταν κινείς το ενδιαφέρον στα παιδιά για να μάθουν κάτι ακόμα.

 

Οι ιστορίες σας είναι γεμάτες παιδιά με κρυμμένες δυνάμεις τις οποίες καλούνται να ανακαλύψουν. Για ποιον λόγο πιστεύετε ότι τα παιδιά βρίσκουν αυτού του είδους τις ιστορίες ελκυστικές;

Έχουμε να κάνουμε με ένα αρχέτυπο του οποίου η απαρχή βρίσκεται τρεις με τέσσερις χιλιάδες χρόνια πριν. Είναι μια από τις κεντρικές θεματολογίες στις παιδικές ιστορίες και ξεκινά από τον Περσέα, που ανακαλύπτει ότι είναι ο γιος του Δία. Όλοι οι Έλληνες ήρωες βιώνουν την εμπειρία να μη γνωρίζουν ποιοι είναι και να ανακαλύπτουν ότι έχουν κάποια θεϊκή καταγωγή. Δύσκολα θα βρεις ένα μυθιστόρημα φαντασίας στο οποίο να μην περιλαμβάνεται αυτό το μοτίβο. Ο λόγος που είναι τόσο διαδεδομένο είναι ότι τα παιδιά ονειρεύονται την ανεξαρτησία τους, ονειρεύονται να ανακαλύψουν κάτι για τους εαυτούς τους και να χειραφετηθούν. Και η ιδέα ότι μπορείς να έχεις μια μαγική δύναμη είναι μια πολύ γοητευτική φαντασίωση. Η μυθολογία ασκεί τεράστια έλξη στα παιδιά γιατί, κατά έναν τρόπο, σκέφτονται ότι ίσως κι αυτά να είναι ξεχωριστά, ότι η μητέρα και ο πατέρας τους δεν είναι αυτοί που νόμιζαν κι ότι ίσως να είναι κάποιοι ξεχασμένοι ήρωες.

Διακρίσεις

  • Νο1 στη λίστα των ευπώλητων των New York Times.
  • Καλύτερο Βιβλίο για το 2010 από την School Library Journal.
  • Βραβείο Children’s Choice 2011.

Σχόλια

Οι Εκδόσεις Πατάκη έχουν τα δικαιώματα για τη σειρά "Τα χρονικά των Κέιν" και όχι για τα άλλα βιβλία που έχει γράψει ο συγγραφέας
Γιατί δεν θα εκδόσετε αυτή τη σιερά; Λογικά, αφού εκδόθηκε η πρώτη σειρά του πέρσι τζάκσον, δε θα έπρεπε να εκδοθεί κι αυτή;
Υπέροχο βιβλίο, με πολύ περιπέτεια!!
καταπληκτικό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Αιγυπτιακή μαγεία, ξόρκια, μαγικά,περιπέτια,αγωνία,χιούμορ... τα αγαπημένα μου
Φαίνεται υπέροχο. Θα το αγοράσω, σήμερα κιόλας.
Τον πύρινο θρόνο τον περιμένουμε τον Οκτώβριο;)
το βιβλιο ηταν θεικο!!!!! ανυπομονω να βγει και το δυτερο
Αιγυπτιακή μυθολογία!!!!!!!!!!!!!!!Στη λίστα κι αυτό !
Την σειρά heroes of olympus δεν θα την εκδόσουμε.
αυτό σίγουρα θα το πάρω αφού είδα ότι έχετε σκοπό να βγάλετε και το δεύτερο και φαντάζομαι και τα υπόλοιπα!την άλλη σειρά του συγγραφέα που λέγεται heroes of olympus θα την εκδώσετε;