Hint! Μπορείς να ανεβάζεις την άποψή σου, αφού πρώτα γίνεις μέλος της παρέας μας εδώ. Είσαι μέσα, λοιπόν;


Απόσπασμα

«Δε θα σας το ξαναπώ άλλη φορά ούτε θα σας ενοχλήσω πλέον» συνέχισε η κυρία Γουίδερς «όμως θέλω να πάψετε να στρουθοκαμηλίζετε και να μ’ ακούσετε με προσοχή. Ξέρω τι νιώσατε ύστερα από κείνη την τραγωδία κι επίσης ξέρω πως η ζωή έκτοτε δεν ήταν εύκολη ούτε για εσάς ούτε για τα παιδιά σας. Αλλά πρέπει να τα ξεχάσετε όλα αυτά για μια στιγμή και να αντικρίσετε κατάματα την πραγματικότητα. Ο Πρίγκιπάς τους είναι ελεύθερος. Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό; Θα ξαναβρεί τους παλαιούς του συμμάχους και τις δυνάμεις του, και η μάχη θα ’ναι τρομερή. Φριχτές αρρώστιες θα ξεσπάσουν κι ολόκληρος ο κόσμος θα κινδυνέψει. Μπορείτε λοιπόν να αναμασάτε το παρελθόν και να μας κατηγορείτε γι’ αυτό. Μπορείτε να σταθείτε εγωίστρια και να σκεφτείτε τον εαυτό σας μόνο, κι ας κινδυνεύετε και εσείς επίσης».

«Μα εγώ δεν είμαι Μέντικους κι ούτε τα παιδιά μου είναι. Δεν μπορούμε να σας χρησιμέψουμε σε τίποτε! Ο άντρας μου πάλεψε κι έδωσε τη ζωή σου, έτσι τώρα αγωνιστείτε εσείς. Ο καθένας με τη σειρά του!»

«Δεν πάψαμε ούτε στιγμή να το κάνουμε. Και λησμονείτε ένα πράγμα – ο Πρίγκιπας των Παθόλογκους θέλει βέβαια να κυριαρχήσει στον κόσμο, αλλά ίσως έχει άλλο ένα σχέδιο στο μυαλό του…»

Η Σίλια περίμενε με αγωνία τη συνέχεια δίχως να τολμήσει να ρωτήσει τίποτε.

«Θα θέλει ίσως να πάρει εκδίκηση, Σίλια. Να εκδικηθεί αυτόν που τον νίκησε και τον έκλεισε για δεκατρία ατελείωτα χρόνια στη φυλακή – τον άντρα σας».

«Μα ο άντρας μου είναι νεκρός και το ξέρετε!»

Έριξε μια ματιά στον Όσκαρ, που μάλλον ήταν πολύ μακριά για να ακούσει. Η κυρία Γουίδερς μίλησε παρ’ όλα αυτά πιο σιγανά.

«Ακριβώς. Ο Μαύρος Πρίγκιπας θα θέλει να δώσει ένα μάθημα σ’ όλους εκείνους που θα ήθελαν να του αντισταθούν, να δείξει πως αποδώ και πέρα κανένας δεν μπορεί να του σταθεί εμπόδιο και να μείνει ατιμώρητος. Θα πλήξει όσους απομένουν – εσάς, Σίλια. Εσάς και τα παιδιά σας βέβαια. Ακόμα κι αν η κόρη σας, όπως εσείς, δεν είναι Μέντικους».

«ΟΧΙ!» αναφώνησε απελπισμένη η Σίλια. «Το λέτε αυτό για να με φοβίσετε, για να με πείσετε! Δε σας πιστεύω!»

Γύρω τους, άνθρωποι στράφηκαν ξαφνιασμένοι. Η κυρία Γουίδερς την οδήγησε προς τα δέντρα.

«Πιστεύετε πως μ’ αρέσει αυτό; Είναι η πραγματικότητα όμως. Θα θέλει να πάρει εκδίκηση, όπως σας είπα, αλλά επίσης θα φοβάται ότι ο γιος του Βιτάλι Πιλ σε λίγα χρόνια θα ’χει τις ίδιες δυνάμεις με τον πατέρα του. Δεν πρόκειται να ησυχάσει ωσότου τον εξολοθρέψει. Μπορεί να κάνω λάθος και να μην είναι αυτή η πρόθεση του Μαύρου Πρίγκιπα, όμως δεν μπορείτε να διατρέξετε αυτόν τον κίνδυνο».

Η Σίλια έβαλε το κεφάλι της ανάμεσα στα χέρια της. Δεν ήξερε τι να σκεφτεί και τι να κάνει. Ήθελε να τα ξεχάσει όλα αυτά, να σβήσει εκείνη την τρομερή εποχή, τις ιστορίες για τους Μέντικους και τους Παθόλογκους, όμως ήταν μάταιος κόπος, γιατί την κατέκλυζαν ορμητικά.

Όσκαρ Πιλ (Η αποκάλυψη των Μέντικους, βιβλίο 1)
Συγγραφέας: Eli Anderson
Μεταφραστής: Μιχάλης Μακρόπουλος
Ηλικία:9+
Λέξεις κλειδιά: μάχη Καλού-Κακού, ανθρώπινο σώμα
ISBN:9789601644851 , Σελίδες:608 , ΒΚΜ:08485
Διάβασε απόσπασμα από το βιβλίο: pdf, pdf

Περίληψη

Πριν από δεκατρία χρόνια ένας άνθρωπος θέλησε να κυριαρχήσει στον κόσμο. Ήταν ο Μαύρος Πρίγκιπας των Παθόλογκους, ο αρχηγός μιας στρατιάς εκπαιδευμένων μάγων που έμπαιναν στο ανθρώπινο σώμα και προκαλούσαν αρρώστιες που κανείς γιατρός δεν μπορούσε να θεραπεύσει.

Τότε ανέλαβαν δράση οι Μέντικους, μια παρέα μάγων-θεραπευτών που ήταν ικανοί να μπαίνουν στο σώμα όπως οι αντίπαλοί τους και να νικούν τις τρομερές αρρώστιες που αυτοί έσπερναν. Έτσι ο Μαύρος Πρίγκιπας ηττήθηκε και κλείστηκε στην πιο απομονωμένη φυλακή.

Μόνο που τώρα κατάφερε να δραπετεύσει. Κι οι άνθρωποι κινδυνεύουν από νέες, πολύ πιο λυσσαλέες επιθέσεις των Παθόλογκους.

Ευτυχώς που υπάρχει ο Όσκαρ Πιλ κι οι φίλοι του – η νέα γενιά των Μέντικους. Αρκεί να μάθουν να διεισδύουν με επιτυχία στα πέντε Σύμπαντα του ανθρώπινου σώματος και να προλάβουν να εξερευνήσουν τις ερήμους, τις θάλασσες, τα όρη και τα ορυχεία του ανθρώπινου σώματος πριν είναι αργά…

Ένας νέος ήρωας γεννιέται κι η δύναμή του δεν είναι άλλη από το να μπορεί να ταξιδεύει μέσα στο ανθρώπινο σώμα και να δίνει εκεί τις μάχες του για την επικράτηση του Καλού. Μια ευρηματική σειρά βιβλίων φαντασίας που έχει ενθουσιάσει τους Γάλλους εφήβους και υποχρέωσε τον παραγωγό των ταινιών του Χάρι Πότερ David Heyman να αγοράσει τα κινηματογραφικά της δικαιώματα για λογαριασμό της Warner Bros.

Ανακαλύψτε όλα τα βιβλία της σειράς:

Video

See video

Ο συγγραφέας παρουσιάζει τα δύο πρώτα βιβλία της σειράς (μόνο στα γαλλικά).

Κριτικές

«Μετά τον Χάρι τον Μάγο, έρχεται ο Όσκαρ ο Μέντικους. Κι είναι σπουδαίος!» RTL, YA Holiday Pick

 

«Ο Έλι Άντερσον είναι ο σύγχρονος Ιούλιος Βερν!» Elle

 

«Μια σειρά βιβλίων όπου το ανθρώπινο σώμα μεταμορφώνεται σε “πεδίο παρατήρησης”. Το πεπτικό σύστημα, η καρδιά, οι πνεύμονες, τα χρωμοσώματα, ο εγκέφαλος γίνονται όλα προορισμοί εξερευνήσεων […] Ένα επικό ταξίδι σ’ ένα μοναδικό σύμπαν!». Carrefour Savoirs, YA Pick of the Month (Δεκέμβριος 2009)

 

«Στοχεύοντας στο μεγάλο παιδί που όλοι μας κρύβουμε μέσα μας, ο Όσκαρ Πιλ: Η αποκάλυψη των Μέντικους είναι ένα επικό ταξίδι μέσα σ’ ένα αινιγματικό σύμπαν – το ανθρώπινο σώμα. Ο Έλι Άντερσον πλάθει έναν Ιντιάνα Τζόουνς μέσα στο σώμα και περιγράφει την αιώνια σύγκρουση ανάμεσα στο Καλό και το Κακό». Le quotidien du médecin

 

«Το ανθρώπινο σώμα μεταμορφώνεται σε άγνωστη γη με τοπία τρομαχτικά και ποιητικά ταυτόχρονα, όπου ο Όσκαρ, οι φίλοι του και οι εχθροί του χρησιμοποιούν τις δυνάμεις τους στην αιώνια μάχη μεταξύ Καλού και Κακού». Elle (Ελβετία)

 

«Ένας ήρωας με τη δύναμη να ταξιδεύει μέσα στο ανθρώπινο σώμα – ένα μοναδικό, απροσδόκητο εύρημα σε μια υπέροχη νέα σειρά βιβλίων γεμάτων επινοήσεις και αξιολάτρευτους χαρακτήρες. Στ’ αλήθεια, ένα συναρπαστικό ανάγνωσμα!» 20 Minutes

 

«Ένα γοητευτικό και συγκλονιστικό βιβλίο… Μια μοναδική ιστορία που δεν την αφήνεις ούτε στιγμή από τα χέρια σου και που η πρωτοτυπία και το χιούμορ της σίγουρα θα συναρπάσουν τους αναγνώστες». Telerama

 

 

«Ένας έφηβος ξεκινά για μια περιπέτεια μέσα στο ανθρώπινο σώμα. Μια πρωτότυπη ιστορία σ’ έναν πρωτόγνωρο κόσμο, γεμάτη χιούμορ, με ρεαλιστικά στοιχεία, αλλά και με φανταστικά, εννοείται… Μια αληθινά αποτελεσματική συνταγή για εφήβους γεμάτους περιέργεια!» Le Figaro

 

«Ο Όσκαρ Πιλ είναι γεμάτος συναρπαστικές περιπέτειες που διαδραματίζονται σ’ ένα σύμπαν πλούσιο σε λεπτομέρειες και μυστήριο». Metro Belgique

 

«Σου κόβει την ανάσα. Η ανάγνωση αυτού του μυθιστορήματος είναι ένα ταξίδι γεμάτο μυστήριο και εκπλήξεις». Star

 

«Σε τούτο το φανταστικό μυθιστόρημα τα μυστήρια του ανθρώπινου σώματος γίνονται ένα πεδίο εξερεύνησης απροσδόκητο και συναρπαστικό». Okapi

 

Ο Συγγραφέας αποκαλύπτει

Δες μια συνέντευξη του συγγραφέα σε τηλεοπτικό κανάλι (μόνο στα γαλλικά).

http://fr-fr.facebook.com/video/video.php?v=190753691955