Hint! Μπορείς να ανεβάζεις την άποψή σου, αφού πρώτα γίνεις μέλος της παρέας μας εδώ. Είσαι μέσα, λοιπόν;


Απόσπασμα

Μαγικόλιθος – η πέτρα που χαρίζει μαγικές δυνάμεις στον κάθε μάγο. Πολύτιμη και αναντικατάστατη.

Ο κλέφτης μάγος (βιβλίο 1)
Συγγραφέας: Sarah Prineas
Μεταφραστής: Χαρά Γιαννακοπούλου
Ηλικία:10-15
Λέξεις κλειδιά: Φαντασία, Περιπέτεια, Μαγεία
ISBN:9789601631387 , Σελίδες:328 , ΒΚΜ:07138
Διάβασε απόσπασμα από το βιβλίο: pdf

Περίληψη

Ο κλέφτης μάγος είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς Ο κλέφτης μάγος

Ο ήρωας της ιστορίας μας, ο Κον, είναι ένας νεαρός κλεφτράκος ειδικευμένος στις κλοπές πορτοφολιών και στο άνοιγμα κάθε είδους κλειδαριάς. 

Μια μέρα κλέβει κατά τύχη μια μαγική πέτρα (ένα μαγικόλιθο, όπως λέγεται) η οποία ανήκει σ’ έναν πανίσχυρο μάγο, τον Νέβερι. Αν και αυτή η πέτρα θα έπρεπε κανονικά να τον είχε σκοτώσει με το πρώτο άγγιγμα, ο Κον μένει ανέπαφος γιατί διαθέτει δυνάμεις που ούτε ο ίδιος μπορεί να φανταστεί.

Κλέφτης μάγος

Ο Νέβερι παίρνει τον Κον ως μαθητευόμενό του, δίχως όμως να τον εμπιστεύεται απόλυτα (διάβασε τις ημερολογιακές εγγραφές του Νέβερι και αποκρυπτογράφησε τα ρουνικά στο τέλος κάθε εγγραφής, τα οποία αποκαλύπτουν τις πιο βαθιές του σκέψεις).

Ο μάγος και ο Κον ζουν στο Γουέλλμετ, μια φανταστική πόλη που κατοικείται από μάγους και κοινούς ανθρώπους και διοικείται από τον μοχθηρό αφέντη Κόρακ. 

Ποια η διαφορά, θα μου πείτε, μεταξύ του Γουέλλμετ και μιας οποιασδήποτε πόλης; Μα η κινητήριος δύναμη του Γουέλλμετ είναι η μαγεία κι αυτή ακριβώς η μαγεία αρχίζει να εκλείπει τον τελευταίο καιρό, με αποτέλεσμα η πόλη να αργοπεθαίνει! 

Υπάρχει, άραγε, διαρροή; 

Κάποιος την κλέβει; 

Χμμμ, αυτό είναι κάτι που μόνο ο μάγος Νέβερι μπορεί να βρει. Μήπως, όμως, χρειάζεται και τη βοήθεια του επιδέξιου ατσίδα βοηθού του; 

Μέσα από τη ζωηρή και χιουμοριστική αφήγηση του Κον μαθαίνουμε πώς κατέληξε να γίνει μαθητευόμενος του Νέβερι και μαθητής της Ακαδημίας, όπου θα διδαχτεί χρήσιμα πράγματα για τον κόσμο της μαγείας. Έτσι, σε λίγο καιρό, θα έχει αποκτήσει την τεχνική που, μαζί με το έμφυτο ταλέντο του να μπλέκει σε κάθε είδους δύσκολες καταστάσεις, θα του φανεί χρήσιμη στην αποκάλυψη του σατανικού σχεδίου που κρύβεται πίσω από την απώλεια της μαγείας στην πόλη. 

Ο επίμονος κλεφτάκος μπλέκει, λοιπόν, σε μια σειρά από περιπέτειες που τον βάζουν σε ένα σωρό κινδύνους, ενώ ο Νέβερι εξακολουθεί να είναι δύσπιστος απέναντί του. Αλλά ο Κον, με τον δυναμικό του χαρακτήρα, το πείσμα, την καλοσύνη του και, φυσικά, τις μαγικές του δυνάμεις (και όχι μόνο), θα καταφέρει να πείσει για τις ικανότητές του και να αποκαλύψει τον ένοχο, σώζοντας έτσι την πόλη. 

Το τίμημα της επιτυχίας του, όμως, θα είναι πολύ βαρύ κι αυτό θα το ανακαλύψουμε στο επόμενο βιβλίο της σειράς, Οι σκιές.

Video

See video

δες μια συνέντευξη της Σάρα Πρίνιας για τον Κλέφτη μάγο

See video

δες το ισπανικό book trailer

Ο Συγγραφέας αποκαλύπτει

κριτικές από τον ξένο τύπο για τον Κλέφτη μάγο

«Αυτό που κάνει το βιβλίο να ξεχωρίζει είναι η ακαταμάχητη φωνή του ήρωα». Booklist

«Ένα μυθιστόρημα φαντασίας που ξεχωρίζει χάρη στον ασυνήθιστο και αξιαγάπητο νεαρό αφηγητή του». Kirkus Reviews

«[...] ξεχωρίζει για την πλοκή, τους χαρακτήρες, το περιβάλλον και τους διαλόγους του [...] ένα υπέροχο βιβλίο που το συνιστούμε ανεπιφύλακτα». Bookbag

«Ένα ευχάριστο και ευκολοδιάβαστο μυθιστόρημα [...] Ο ήρωάς του μοιάζει να έχει πολλά ακόμα χαρτιά στο μανίκι του». The Guardian

«Δεν μπορούσα να το αφήσω από τα χέρια μου. Υπέροχο!» Diana Wynne Jones, συγγραφέας

«Οι περιγραφές της Σάρα Πρίνιας είναι τόσο πετυχημένες, που ένιωθα διαρκώς στο πλάι του Κον, του πολυμήχανου ήρωά της». D.J. Hale, συγγραφέας