Hint! Μπορείς να ανεβάζεις την άποψή σου, αφού πρώτα γίνεις μέλος της παρέας μας εδώ. Είσαι μέσα, λοιπόν;


Απόσπασμα

«Είμαι βαμπίρ. Αυτή είναι η αλήθεια. Ωστόσο οι ιστορίες που λέγονται για πλάσματα του είδους μου δεν είναι απολύτως αλήθεια. Δε γίνομαι στάχτη με τον ήλιο, ούτε ζαρώνω από πανικό μόλις δω σταυρό. Μάλιστα φοράω έναν μικρό χρυσό σταυρό στον λαιμό μου, αλλά όχι επειδή μου αρέσει. Δεν μπορώ να διατάξω μια αγέλη λύκων να επιτεθούν ή να πετάξουν. Ούτε κάνω κάποιον σαν κι εμένα αν πιει απ’ το αίμα μου. Ναι, οι λύκοι με συμπαθούν, όπως και τα περισσότερα αρπακτικά, και επειδή πηδάω πάρα πολύ ψηλά, ίσως φαίνεται πως πετάω. Όσο για το αίμα –αχ, το αίμα– ναι, αυτό το ζήτημα με συναρπάζει. Και ασφαλώς μου αρέσει, αίμα ζεστό που κυλάει όταν διψάω. Και διψάω συχνά».

Μαύρο αίμα (Δίψα, βιβλίο 2)
Συγγραφέας: Christopher Pike
Μεταφραστής: Μπελίκα Κουμπαρέλη
Ηλικία:14+
Λέξεις κλειδιά: Θρίλερ, βαμπίρ, αιωνιότητα, Paranormal
ISBN:9789601640105 , Σελίδες:208 , ΒΚΜ:08010

Περίληψη

Το Μαύρο αίμα είναι το δεύτερο βιβλίο της σειράς Δίψα

Στο δεύτερο μέρος της τριλογίας η Σίτα μαθαίνει ότι μια ομάδα βαμπίρ κάνει άγρια φονικά στο Λος Άντζελες. Τώρα που χάθηκε ο Γιάκσα, ο δημιουργός των πρώτων βαμπίρ στη Γη, το αρχαιότερο βαμπίρ είναι αυτή και γι’ αυτό αποφασίζει να επέμβει.

Ο αρχηγός των βαμπίρ που δρουν στο Λος Άντζελες είναι ο Έντι Φέντερ, ένας αλλόκοτα δυνατός άντρας που της θυμίζει τον Γιάκσα. Η Σίτα αποφασίζει να του στήσει παγίδα για να τον καταστρέψει, αλλά αυτός την προλαβαίνει, την πληγώνει και σκοτώνει και τον Ρέι, τον αγαπημένο της. Τελικά τη Σίτα τη σώζει ο Τζόελ, ένας αστυνομικός του FBI στον οποίο η ηρωίδα εξομολογείται όλη την αλήθεια και μαζί ξεκινούν την έρευνα που θα οδηγήσει σε τρομερές αποκαλύψεις για την πηγή της δύναμης του Έντι. Τέλος, η Σίτα θα χρειαστεί να ανασύρει από τη μνήμη της το πανίσχυρο τραγούδι του θεού Κρίσνα που είχε ακούσει χιλιετίες πριν, προκειμένου να σωθεί.

 

Στον δεύτερο τόμο της τριλογίας, ο Πάικ ανακατεύει τα χαρτιά, εξαφανίζει ήρωες, προσθέτει καινούριους και προσδίδει μια νέα, μαγική όψη, στη γοητευτική ηρωίδα του. 

Soundtrack

μουσική για πιάνο εμπνευσμένη από τα βιβλία της τριλογίας

http://www.youtube.com/watch?v=zBzHLtFrgXk

Video

See video

Το trailer του Αμερικάνου εκδότη από προηγούμενη έκδοση

See video

ερασιτεχνικό βίντεο για την τριλογία

See video

ερασιτεχνικό βίντεο για την τριλογία

See video

ερασιτεχνικό βίντεο για την τριλογία

See video

ενδιαφέρον ερασιτεχνικό βίντεο για τον Κρίστοφερ Πάικ

Κριτικές

Η Δίψα είναι μια καλτ σειρά τρόμου που έχει μείνει κλασική στο είδος της, ενώ ο Πάικ θεωρείται δάσκαλος αρκετών νεότερων συγγραφέων του είδους και το έργο του αναλύεται και διδάσκεται σε πανεπιστημιακές σχολές Δημιουργικής Γραφής.

Η βασική του πρωτοτυπία είναι ότι συνδυάζει την κλασική σχολή του μυθιστορήματος τρόμου με επιστημονική φαντασία, υπαρκτά επιστημονικά πειράματα, βαθιά γνώση αρχαίων πολιτισμών (ειδικά του ινδικού και του ελληνικού) καθώς και καλοδουλεμένα ιστορικά στοιχεία ώστε οι χαρακτήρες του να αποκτούν βάθος και να γίνονται πολυδιάστατοι.

Σχόλιο της μεταφράστριας

Ένας από τους ελάχιστους συγγραφείς που κρύβονται – σπανίως δίνει συνεντεύξεις ή δημοσιεύει φωτογραφίες του. Γράφει τόσο καλά, που τα βιβλία του αναλύονται σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. Συνδυάζει επιστημονική φαντασία με μυθολογία, θρησκείες και ιστορία με συναρπαστικό τρόπο, μέσα στους ρόλους των έργων του. Πολλοί τρομάζουν με τις ιστορίες για βρικόλακες. Όμως πίσω από κάθε ιστορία κρύβεται μια ψυχή που υποφέρει, έχει απορίες, φόβους και ελπίδες. Ο Πάικ συνδυάζει καταπληκτικά το μεταφυσικό με την πραγματικότητα και καταλήγει σε ένα συμπέρασμα: μόνο η αγάπη προσπερνάει τα πάντα.

 

Η ανθρωπότητα κινδυνεύει. Κάποιο τέρας δημιουργεί συνεχώς παρανοϊκά βαμπίρ.

Η Σίτα ορκίζεται να καταστρέψει το τέρας κι ας πεθάνει. Ο θεός Κρίσνα βρίσκεται στο πλευρό της μαζί με τον Γιάκσα, το πρώτο βαμπίρ που θέλει πια να φύγει απ’ τη γη για να ενωθεί με τον θεό.

Όμως ο εχθρός έχει απίστευτες δυνάμεις και καμία καλοσύνη. Θα καταφέρει η Σίτα να κατατροπώσει τον εχθρό;

Θα νικήσει το καλό ή θα πλημμυρίσει η γη από βαμπίρ;

Μια ιστορία τρόμου, πάθους και δύναμης όπου η αγάπη τελικά κυριαρχεί.

Σχόλια

Αυτό μάλιστα! Τώρα ο συγγραφέας αρχίζει να γλυκαίνει κάπως το βιβλίο, βάζοντας καινούρια στοιχεία και αφαιρώντας παλιά. Αν ήταν έτσι και το πρώτο βιβλίο, θα είχα σίγουρα αγοράσει όλη την σειρά.