Hint! Μπορείς να ανεβάζεις την άποψή σου, αφού πρώτα γίνεις μέλος της παρέας μας εδώ. Είσαι μέσα, λοιπόν;


Απόσπασμα

            Η Τζέινι αναστενάζει και ξαπλώνει στον καναπέ. Ήταν σαν να ξαναζούσε τα όνειρά του. Ακόμα μια φορά.

            «Θα σου πω τη σύντομη εκδοχή. Παγιδεύομαι μέσα στα όνειρα των άλλων ανθρώπων. Είναι σαν να με ρουφάνε. Δεν μπορώ να το αποφύγω. Δεν μπορώ να το σταματήσω. Κοντεύω να τρελαθώ».

            Την κοιτάζει για αρκετή ώρα. «Εντάξει. Αλλά πώς γίνεται αυτό; Είναι τελείως αλλόκοτο».

            «Δεν ξέρω».

            «Είναι πρόσφατο;»

            «Όχι. Την πρώτη φορά που μου συνέβη, ήμουν οκτώ χρονών. Απ’ όσο θυμάμαι».

Φύγε - Τα όνειρά σου δεν είναι δικά σου (βιβλίο 3)
Συγγραφέας: Lisa MacMann
Μεταφραστής: Αργυρώ Πιπίνη
Ηλικία:16+
Λέξεις κλειδιά: Παραφυσικά φαινόμενα, Θρίλερ, Αστυνομικό
ISBN:9789601639444 , Σελίδες:224 , ΒΚΜ:07944
Διάβασε απόσπασμα από το βιβλίο: http://www.patakis.gr/images/files/

Περίληψη

Τα όνειρα που βλέπεις δεν είναι μόνο δικά σου... Υπάρχει κάποιος που, άθελά του, τα παρακολουθεί... Κάποιος που μπορεί να τα αλλάξει...

Η Τζέινι νόμιζε ότι ήξερε τι της επιφυλάσσει το μέλλον. Και πίστευε ότι είχε συμφιλιωθεί μ’ αυτό. Αλλά θέλει να είναι σίγουρη ότι δε θα παρασύρει και τον Κάμπελ στην καταστροφή.

Το ξέρει ότι ο Κάμπελ θα παραμείνει κοντά της, παρ’ όλα αυτά που βλέπει όταν γλιστράει στα όνειρά του. Είναι καταπληκτικός τύπος. Εκείνη, όμως, είναι αληθινό ράκος. Και γνωρίζει ότι ο μόνος τρόπος για να του προσφέρει τη ζωή που του αξίζει πραγματικά είναι να εξαφανιστεί. Αλλά αυτό θα τους καταστρέψει και τους δύο...

Τότε ένας άγνωστος εμφανίζεται στη ζωή της και όλα ξεκαθαρίζουν. Το μέλλον που είχε αποδεχτεί η Τζέινι πως την περίμενε αποκτά ακόμα πιο απειλητικό χαρακτήρα και οι επιλογές της γίνονται πολύ πιο δύσκολες από ό,τι φανταζόταν. Είναι μόνη της πια και πρέπει να αποφασίσει ποιο είναι το μικρότερο κακό. Κι ο χρόνος τελειώνει...

 

Το ανατριχιαστικό φινάλε της τριλογίας που αναδείχθηκε μπεστ σέλερ από τους New York Times και αγαπήθηκε από τους Έλληνες αναγνώστες.

Video

See video

δες τη συγγραφέα να μιλάει για την τριλογία

See video

δες τη συνέντευξη της Λίζα ΜακΜαν σε έναν νεαρό θαυμαστή της

See video

δες το βίντεο μιας σχολικής εργασίας με θέμα την τριλογία

Κριτικές

Η τριλογία έχει μεταφραστεί σε εννέα γλώσσες και έχει παραμείνει για πολλούς μήνες στα ευπώλητα των New York Times.

[...] Η Lisa McMann εμβαθύνει ακόμα περισσότερο στους χαρακτήρες της, σε όλα όσα αυτοί νιώθουν και αισθάνονται, σε όλα όσα λαχταρούν αλλά και σε όλα εκείνα που τους γεννάνε έναν τεράστιο φόβο, μια αμφιβολία και πάνω απ` όλα, ανασφάλεια ]για το ίδιο το μέλλον και την πορεία της ζωής τους. [...] Το "Φύγε" ολοκληρώνει με βαθιά συναισθηματικό τρόπο μια ιστορία η οποία δε μπορεί με κανέναν τρόπο να ξεφύγει από μια τραγική κατάληξη, που παρά τις όποιες μικρές, αισιόδοξες ηλιαχτίδες, κατά βάθος θα στοιχειώσει τόσο τους ήρωες όσο και τους αναγνώστες. Η ζωή δεν είναι εύκολη, ούτε οι επιλογές μας μέσα σε αυτήν όμως είναι βέβαιο ότι οι χαρισματικοί άνθρωποι, είναι κατά κάποιον τρόπο καταδικασμένοι από την ίδια τους τη μοίρα να μην μπορούν να βιώσουν την ολοκληρωμένη και απόλυτη ευτυχία, δε μπορούν να είναι ξεχωριστοί χωρίς να πληρώσουν κάποιο τίμημα. Και να η όλη ιστορία μας αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση, δε μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε στη συγγραφέα ότι είναι ειλικρινής απέναντι στους ήρωές της, τον ίδιο της τον εαυτό αλλά και απέναντι στους αναγνώστες της, αποφεύγοντας να χρυσώσει το χάπι με μια υποτυπώδη λύτρωση που απλά θα αποδυνάμωνε το μήνυμά της.

http://cine.gr/article.asp?topic=CineReader&id=12666

Ο Συγγραφέας αποκαλύπτει

δες τη συγγραφέα να μιλάει για την τριλογία

http://www.youtube.com/watch?v=Km7METj9O1Q

 

δες τη συνέντευξη της Λίζα ΜακΜαν σε έναν νεαρό θαυμαστή της

http://www.youtube.com/watch?v=UN5UxSRzA84

Διακρίσεις

  • Υποψήφιο για το ALA Best Book for Young Adults
  • Υποψήφιο για το Borders Original Voices
  • Επιλογή για την κατηγορία New Voices Association of Booksellers for Children

Σχόλια

Εξαιρετική τριλογία !!!!!!! Η συγγραφέας έχει το χάρισμα να πλάθει αληθοφανείς χαρακτήρες και να δημιουργεί εικόνες στη διάρκεια της ανάγνωσης ! Από τις σειρές βιβλίων που δεν σε "κούρασαν" λεπτό!!!!
Υπέροχο! Όπως και τα προηγούμενα δύο, φυσικά. Η γραφή της McMann είναι εκπληκτική!!! Ήταν ένα πολύ απολαυστικό βιβλίο. Μου άρεσε ιδιαίτερα το γεγονός ότι μαθαίνουμε πράγματα για τον πατέρα της Τζέινι και, επιτέλους, γιατί η Τζέινι είναι παγιδευτής ονείρων. Ήταν ένα πολύ καλό τέλος για την σειρά! Τέλειο!