Hint! Μπορείς να ανεβάζεις την άποψή σου, αφού πρώτα γίνεις μέλος της παρέας μας εδώ. Είσαι μέσα, λοιπόν;


Απόσπασμα

Ιχώρ: το φάρμακο που παίρνουν όλοι κατά την τελετή ενηλικίωσης. Εξαιτίας του γίνονται πιο υπάκουοι, δεν αμφισβητούν τις διαταγές και, κυρίως, δε βλέπουν όνειρα.

Οδυλική ενέργεια: η ενέργεια που είναι διάχυτη στον ιστό του σύμπαντος. Αόρατη και άυλη, βρίσκεται παντού, διαπερνάει όλα τα ζωντανά πλάσματα, στροβιλίζεται γύρω μας διαρκώς. Είναι η ενέργεια που χρειάζεται να συγκεντρώσει κανείς για να αντιπαρατεθεί στον απαίσιο δόκτορα Σιγμούνδο.

Το έπος του Μεντίνι: ένα χαμένο έργο γραμμένο από έναν ποιητή από την Γκεχένα, τον Αλβάρ Καζιμίρ Μεντίνι. Πολλοί λένε ότι προβλέπει το τέλος του κόσμου.

Κούφιοι άνθρωποι (Οι υποσχέσεις του δόκτορα Σιγμούνδου, βιβλίο 1)
Συγγραφέας: Brian Keaney
Μεταφραστής: Νίκος Γάσπαρης
Σχεδιασμός Εξωφύλλου: Nikoletta Ceccoli
Ηλικία:14+
Λέξεις κλειδιά: Φαντασίας, Περιπέτεια, Θρίλερ, Επιστημονική φαντασία
ISBN:9789601625072 , Σελίδες:280 , ΒΚΜ:06507
Διάβασε απόσπασμα από το βιβλίο: pdf

Περίληψη

Οι Κούφιοι άνθρωποι είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς Οι υποσχέσεις του δόκτορα Σιγμούνδου

Στο νησί Τάρναγκαρ, όπου κυριαρχεί ο νόμος του μυστηριώδους δόκτορα Σιγμούνδου, υπάρχει ένα άσυλο όπου φυλακίζονται όσοι επιμένουν να ονειρεύονται. Ο Ντάντε είναι το παιδί των μαγειρείων για όλες τις δουλειές. Η Μπία είναι κόρη γιατρών.

Όταν ο Ντάντε θα συναντήσει την Μπία, οι δυο έφηβοι θα μοιραστούν τις ιδέες και τα απαγορευμένα όνειρά τους. Λίγο αργότερα εμφανίζεται ο Εζεκιήλ Σεμίραμις στο άσυλο, ένας νέος ασθενής που χαρακτηρίζεται επικίνδυνος (χαρισματικός, όμως, για το δίδυμο των ηρώων). Τότε οι δύο έφηβοι θ’ αρχίσουν να αναρωτιούνται αν οι υποσχέσεις πάνω στις οποίες έχουν στηρίξει τις ζωές τους έχουν βάση ή αν είναι απλώς ψευδαισθήσεις απ’ τις οποίες θα πρέπει να ξεφύγουν μια για πάντα. Έτσι, αναζητώντας την αλήθεια, ο Ντάντε και η Μπία δραπετεύουν από το νησί, συναντάνε άλλους ελεύθερους ανθρώπους σαν κι αυτούς και υποχρεώνονται να αντιμετωπίσουν το απόλυτο κακό.

Soundtrack

δες την ταινία Matrix των Larry and Andy Wachowski, όπου περιγράφεται ένας παρόμοιος δυστοπικός κόσμος στον οποίο απαγορεύονται τα όνειρα.

Video

See video

δες ερασιτεχνικό βίντεο για σχολική εργασία με θέμα το πρώτο βιβλίο της τριλογίας

Κριτικές

κριτικές από τον ξένο τύπο

«Το βιβλίο μιλάει για το θάρρος που χρειάζεται κάποιος για να αντιμετωπίσει τις κοινωνικές συμβάσεις (συμπεριλαμβανομένης της πλασματικής αλήθειας), ένα θέμα που έχουν εξερευνήσει όλοι οι καλοί συγγραφείς φαντασίας. [...] Ένα ξεχωριστό ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα, με μια ιδιαίτερα τρυφερή ματιά στους έφηβους ήρωές του. [...] Από τα μυθιστορήματα φαντασίας που σε κάνουν να πιστεύεις ότι αξίζει να διαβάζεις μυθιστορήματα του είδους». The Times

«Οι Κούφιοι άνθρωποι είναι ένα συναρπαστικό θρίλερ που έχει τη φρεσκάδα και τη φιλοσοφική διάσταση της “Τριλογίας του Κόσμου” του Φίλιπ Πούλμαν. Ένα απαραίτητο ανάγνωσμα για όλους τους δημιουργικούς αναγνώστες». Books for Keeps

«Η γραφή του Μπράιαν Κίνυ είναι λιτή, δίχως περιττά λόγια. Δε θα βρείτε ούτε μία λέξη που να ηχεί παράταιρα». Times Educational Supplement

«Ο Κίνυ είναι ταλαντούχος συγγραφέας κι οι στόχοι του πολύ σοβαροί». Φίλιπ Πούλμαν, συγγραφέας.

«Ο Ραγισμένος καθρέφτης είναι ένα δυνατό, γρήγορο και μοντέρνο μυθιστόρημα που καταφέρνει ένα καίριο πλήγμα στις ιδέες που έχουμε για την ιδιωτική ζωή και την προσωπική ελευθερία».Books for Keeps


Τι λέει ο συγγραφέας για την τριλογία του

«Ήθελα να γράψω για έναν κόσμο όπου δεν υπάρχει προσωπική ζωή, όπου το να ονειρεύεσαι θεωρείται αντικοινωνική συμπεριφορά κι όπου αυτοί που ελέγχουν την κοινωνία μπορούν να κοιτάζουν μέσα απ’ το παράθυρο της ψυχής σου και να ανακαλύπτουν τις πιο κρυφές σου σκέψεις. Ήθελα όμως να πω στον κόσμο και τη μεγαλύτερη αλήθεια που έχω μάθει: ότι η ουσία του κόσμου μας δεν είναι παρά μια ψευδαίσθηση, όπως το σκηνικό ενός θεάτρου. Πίσω του, σε περιμένει ένας εντελώς διαφορετικός κόσμος».