Hint! Μπορείς να ανεβάζεις την άποψή σου, αφού πρώτα γίνεις μέλος της παρέας μας εδώ. Είσαι μέσα, λοιπόν;


Απόσπασμα

«Από τότε που το κράτος ανέλαβε την ψυχαγωγία των πολιτών» είπε η Καυτή Σος «περιορίσαμε στο ελάχιστο τον δείκτη εγκληματικότητας και σταματήσαμε τους πολέμους. Με την κατάργηση των δημόσιων σχολείων, οι φορολογούμενοι εξοικονόμησαν δισεκατομμύρια δολάρια. Διδάσκουμε μαθηματικά με τη σειρά Για μια χούφτα δολάρια, αγγλικά με τις Τηλενουβέλες και ιστορία με την Επιβίωση. Μαζί δημιουργήσαμε το καλύτερο εκπαιδευτικο-ψυχαγωγικό πρόγραμμα στον κόσμο. Και τώρα, με τους ανήλικους παίκτες μας, το σύστημά μας θα μείνει στην ιστορία». 

Επιβίωση στην Ανταρκτική, Ριάλιτι TV 2083
Συγγραφέας: Andrea White
Μεταφραστής: Μιράντα Λεωνίδου
Ηλικία:12-15
ISBN:9789601622033 , Σελίδες:416 , ΒΚΜ:06203
Διάβασε απόσπασμα από το βιβλίο: pdf

Περίληψη

Φαντάζεστε μια εποχή όπου το εκπαιδευτικό σύστημα έχει καταρρεύσει, τα δημόσια σχολεία έχουν κλείσει και ο μόνος τρόπος εκπαίδευσης είναι η τηλεόραση;

Ωραία, θα μου πείτε...

Μόνο που βιάζεστε! Γιατί όλα σ’ αυτόν τον κόσμο έχουν δύο όψεις. Κι η όψη που μας προσφέρει η Αντρέα Γουάιτ δεν είναι καθόλου φωτεινή.

Γη, έτος 2083.

Μια νέα μορφή εκπαιδευτικής τηλεόρασης έχει δημιουργηθεί, η οποία συνδυάζει τη γνώση με την ψυχαγωγία. Οι μαθητές είναι υποχρεωμένοι να μαθαίνουν μαθηματικά, γλώσσα ή φυσική παρακολουθώντας ψυχαγωγικές τηλεοπτικές εκπομπές, ενώ το μάθημα της ιστορίας γίνεται μέσα από ένα ριάλιτι σόου, όπου οι συμμετέχοντες ακολουθούν τα βήματα κάποιου μεγάλου εξερευνητή ή ποντοπόρου.

Το παντοδύναμο Υπουργείο Ψυχαγωγίας αποφασίζει αυτή τη χρονιά να διεξαγάγει ένα ριάλιτι σόου στο οποίο, για πρώτη φορά, θα συμμετάσχουν παιδιά. Στόχος τους θα είναι να ακολουθήσουν τα ίχνη του Ρόμπερτ Σκοτ, του αδικοχαμένου εξερευνητή, ο οποίος έφτασε δεύτερος στην Ανταρκτική και χάθηκε στα χιόνια λίγα μίλια πριν από το σημείο ανεφοδιασμού του. Το «Επιβίωση στην Ανταρκτική» γεννιέται!

Κανείς, όμως, από τους συμμετέχοντες δε γνωρίζει ότι το παιχνίδι είναι στημένο (μια σειρά ατυχημάτων θα συμβούν, ώστε να αποδεκατιστεί η ομάδα) ούτε ότι δεν υπάρχει κινηματογραφικό συνεργείο που τους παρακολουθεί (οι ιθύνοντες έχουν μετατρέψει το μάτι τους σε κινηματογραφική κάμερα). 

Μπροστά σ’ αυτή την τρομακτική αλήθεια, ο δεκαεφτάχρονος Στιβ, υπάλληλος του Υπουργείου Ψυχαγωγίας, αποφασίζει να αντιδράσει προσπαθώντας να καθοδηγήσει τα παιδιά που υπομένουν το κρύο και τις αντίξοες συνθήκες της Ανταρκτικής, ώστε να βγουν ζωντανά από την δοκιμασία.

Χάρη στις πειστικές περιγραφές της, η συγγραφέας καταφέρνει να μας μεταφέρει στην παγωμένη Ανταρκτική, αποκαλύπτοντάς μας ταυτόχρονα τους στόχους αλλά και την ψυχολογία κάθε παιδιού που συμμετέχει στο ριάλιτι. Ο αναγνώστης ταυτίζεται πότε με τον ένα και πότε με τον άλλο από τους συμμετέχοντες, αλλά σιγά σιγά νιώθει ότι τα παιδιά αποκτούν συνείδηση των δυσκολιών που καλούνται να αντιμετωπίσουν κι ότι, μ’ αυτόν τον τρόπο, καταρρέει ο εγωισμός και οι ατομικές φιλοδοξίες του καθενός για χάρη της ομάδας. Στο τέλος, όταν ο κίνδυνος είναι πια ορατός, θα γίνουν μια γροθιά ενάντια στο παντοδύναμο υπουργείο, το οποίο αποδεικνύεται ανίκανο πια να χειραγωγήσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια που έχει δημιουργηθεί, καθώς και οι ίδιοι οι τηλεθεατές που παρακολουθούσαν με αγωνία τη σειρά αποφασίζουν να κάνουν το αυτονόητο: να κλείσουν την τηλεόραση.

Video

See video

δες δύο βίντεο για το μοιραίο ταξίδι του Ρόμπερτ Σκοτ στην Ανταρκτική το οποίο επαναλαμβάνουν οι ήρωες του μυθιστορήματος. Διαφωτιστικό! (1ο βίντεο)

 

See video

δες δύο βίντεο για το μοιραίο ταξίδι του Ρόμπερτ Σκοτ στην Ανταρκτική το οποίο επαναλαμβάνουν οι ήρωες του μυθιστορήματος. Διαφωτιστικό! (2ο βίντεο)

See video

δες ένα βίντεο εμπνευσμένο από το τελευταίο ταξίδι του Ρόμπερτ Σκοτ στην Ανταρκτική και άκουσε την πρωτότυπη, ταξιδιάρικη  μουσική του.

See video

Βίντεο για το μοιραίο ταξίδι του Ρόμπερτ Σκοτ στην Ανταρκτική!

See video

Βίντεο για το μοιραίο ταξίδι του Ρόμπερτ Σκοτ στην Ανταρκτική!

Ο Συγγραφέας αποκαλύπτει

Μια μίνι συνέντευξη της Αντρέα Γουάιτ σχετικά με το βιβλίο

http://www.survivingantarctica.com/

Σχόλια

Έχουν περάσει δύο χρόνια-μπορεί και παραπάνω-από τότε που το διάβασα,αλλά μου άρεσε πολύ!Η εισαγωγή έχει πολλές σελίδες,για να γνωρίσουμε καλύτερα τα πρόσωπα του βιβλίου.Η περιπέτεια που θα ζήσουν όμως είναι πραγματικά συναρπαστική!Μου άρεσε πάρα πολύ!
Είναι το δεύτερο αγαπημένο μου βιβλίο. Πάντα μου άρεσε ο τρόπος που τα παιδιά, από εκεί που έβλεπαν τον άλλο σαν έναν αντιπαθητικό τύπο που έπρεπε να συνεργαστούν για να επιβιώσουν, έγιναν καλοί φίλοι. Επίσης, αγάπησα, σαν μια άλλη Πόλυ -η αλήθεια είναι πως μοιάζω πολύ με την Πόλυ-, τον Σκοτ και τους άντρες του και μου δημιουργήθηκε η παράξενη επιθυμία να πάω στην Ανταρκτική.
wraio vivlio... me ligo aprosmeno telos! alla nai pl wraio!!