Hint! Μπορείς να ανεβάζεις την άποψή σου, αφού πρώτα γίνεις μέλος της παρέας μας εδώ. Είσαι μέσα, λοιπόν;


Απόσπασμα

Μπροστά τους τώρα υπήρχε ένα σταυροδρόμι. Μια ξύλινη ταμπέλα έδειχνε τις δύο κατευθύνσεις. Το αριστερό βελάκι έγραφε ΚΡΑΚΑΤΟΑ ενώ το δεξί ΜΑΝΙΦΙΚΟ. Σ’ ένα από τα δύο αυτά μέρη, λοιπόν, βρισκόταν το καινούριο τους σχολείο. Η Έμιλι έκλεισε τα μάτια και προσευχήθηκε να πήγαιναν αριστερά. Για κάποιον λόγο το Κρακατόα τής φαινόταν πιο συμπαθητική λέξη. Το Μανίφικο, δίχως να ξέρει γιατί, της προκαλούσε ένα μυρμήγκιασμα στο στομάχι. Μα-νί-φι-κο.

Όταν άνοιξε τα μάτια της, είδε πως έστριβαν δεξιά. Ήταν οριστικό λοιπόν. Πήγαιναν στο Μανίφικο.

«Οκέι…» σκέφτηκε. «Κάθε εμπόδιο για καλό».

 

Το νέο αίμα (Λέσχη Αλλόκοτων Πλασμάτων, βιβλίο 4)
Συγγραφέας: Γιώργος Κ. Παναγιωτάκης
Σχεδιασμός Εξωφύλλου: Μυρτώ Δεληβοριά
Ηλικία:10-15
Λέξεις κλειδιά: τρίτη ηλικία, μισαλλοδοξία, μάχη Καλού- Κακού, αλλαζονεία, αιωνιότητα
ISBN:9789601689098 , Σελίδες:176 , ΒΚΜ:12909

Περίληψη

Αυτή είναι η ιστορία της Έμιλι, που δεν το βάζει ποτέ κάτω, και του Ιλάι, που δεν ξέρει τι θα πει πόνος. Είναι ακόμη η ιστορία της σιωπηλής Λιγείας, αλλά και μερικών ακόμη παιδιών, το καθένα με τα δικά του όνειρα, τις δικές του δυνάμεις και αδυναμίες.

Είναι οι καινούριοι μαθητές και μαθήτριες. Το νέο αίμα ενός παράξενου οργανισμού που, όπως λέει ο μυστηριώδης διευθυντής του, «έχει φτιαχτεί για τα παιδιά που κάποτε θα κυβερνούν τον κόσμο».

Όμως τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Και μέχρι πού πρέπει κανείς να φτάσει για να το πετύχει;

Και αλήθεια… Τι είναι αυτό το πλάσμα που βρίσκεται κρυμμένο στα υπόγεια του σχολείου;

Παλιά και νέα πρόσωπα, καινούριες φιλίες και έχθρες, πράξεις που ακροβατούν ανάμεσα στο καλό και στο κακό. Και μια μεγάλη περιπέτεια, από εκείνες που αλλάζουν για πάντα τη ζωή όσων τολμούν να τη ζήσουν.

 

Ο Συγγραφέας αποκαλύπτει

Συνηθισμένοι άνθρωποι με ασυνήθιστες ιδιότητες. Αυτοί είναι οι ήρωες της Λέσχης Αλλόκοτων Πλασμάτων. Παιδιά που πασχίζουν να τα βρουν με τον εαυτό τους και τους άλλους, να συμφιλιωθούν με τη φύση τους, να χωρέσουν σε έναν κόσμο που συχνά μοιάζει ασφυκτικός και αφιλόξενος, αλλά στην πραγματικότητα μας χωράει όλους. Δεν είναι πάντα εύκολο να το πετύχουν. Ο δρόμος, άλλωστε, προς την ενηλικίωση είναι σπαρμένος με κάθε είδους εμπόδια και παγίδες – και όχι μόνο για όσους αισθάνονται έξω από τα όρια εκείνου που συνηθίζουμε να ονομάζουμε «κανονικό». Όπως και να έχει, αυτά τα παιδιά θα τολμήσουν να κάνουν το πρώτο βήμα. Συναντιούνται, λοιπόν, σ’ ένα εξίσου ασυνήθιστο σχολείο, σ’ ένα μυστικό καταφύγιο που χωράει κάθε παραξενιά και ιδιαιτερότητα, μα δεν είναι απαλλαγμένο από αντιφάσεις και κινδύνους. Και εκεί ανακαλύπτουν τις δυνάμεις τους, ζουν μεγάλες περιπέτειες και έρχονται αντιμέτωπα με τις προκλήσεις της ηλικίας τους και της εποχής μας. Και επίσης γνωρίζουν τη μαθητική ζωή και όλα όσα τη συνοδεύουν: κάνουν καινούριες σχέσεις, τσακώνονται, φιλιώνουν, ερωτεύονται, χωρίζουν, εξερευνούν, μαθαίνουν… Και, βέβαια, συνειδητοποιούν εκείνο που συχνά ξεχνούμε όλοι: Ότι το αλλόκοτο δεν είναι παρά μία ακόμη όψη του κανονικού.