Hint! Μπορείς να ανεβάζεις την άποψή σου, αφού πρώτα γίνεις μέλος της παρέας μας εδώ. Είσαι μέσα, λοιπόν;

Η Δοκιμασία (Λέσχη Αλλόκοτων Πλασμάτων, βιβλίο 3)
Συγγραφέας: Γιώργος Κ. Παναγιωτάκης
Σχεδιασμός Εξωφύλλου: Μυρτώ Δεληβοριά
Ηλικία:10+
ISBN:9789601681542 , Σελίδες:176 , ΒΚΜ:12154

Περίληψη

Παράξενες μέρες ξημερώνουν στο Μυστικό Καταφύγιο.

Τα παιδιά αλλάζουν. Το βλέπουν στα πρόσωπα, στα σώματα, στα συναισθήματά τους. Το βλέπουν και στις αλλόκοτες δυνάμεις τους που διαφοροποιούνται. Που ατονούν, εξαφανίζονται ή θεριεύουν.

Την ίδια ώρα, μια μυστηριώδης καινούρια μαθήτρια φέρνει μαζί της μια πραγματική ερωτική καταιγίδα. Καινούριες σχέσεις, χωρισμοί, προδοσίες, ανομολόγητα μυστικά, φιλίες που δοκιμάζονται… Η δίνη θα παρασύρει τον Μάρκο, τη Ρωξάνη, τη Μελίνα, τον Ευγένιο, όλα σχεδόν τα παιδιά! Και ξαφνικά τα πάντα ανατρέπονται. Μια μεγάλη, μια καθοριστική απειλή σκεπάζει το σχολείο, μα και το μέλλον κάθε αλλόκοτου πλάσματος. Τρόπος διαφυγής δεν υπάρχει. Τα παιδιά θα πρέπει να καταπνίξουν φόβους και αδυναμίες και να κάνουν όλα μαζί το μεγάλο βήμα.

Τα ψέματα τελείωσαν. Το τώρα είναι εδώ. Η Δοκιμασία μόλις ξεκίνησε.

 

Ο Συγγραφέας αποκαλύπτει

Συνηθισμένοι άνθρωποι με ασυνήθιστες ιδιότητες. Αυτοί είναι οι ήρωες της Λέσχης Αλλόκοτων Πλασμάτων. Παιδιά που πασχίζουν να τα βρουν με τον εαυτό τους και τους άλλους, να συμφιλιωθούν με τη φύση τους, να χωρέσουν σε έναν κόσμο που συχνά μοιάζει ασφυκτικός και αφιλόξενος, αλλά στην πραγματικότητα μας χωράει όλους. Δεν είναι πάντα εύκολο να το πετύχουν. Ο δρόμος, άλλωστε, προς την ενηλικίωση είναι σπαρμένος με κάθε είδους εμπόδια και παγίδες – και όχι μόνο για όσους αισθάνονται έξω από τα όρια εκείνου που συνηθίζουμε να ονομάζουμε «κανονικό». Όπως και να έχει, αυτά τα παιδιά θα τολμήσουν να κάνουν το πρώτο βήμα. Συναντιούνται, λοιπόν, σ’ ένα εξίσου ασυνήθιστο σχολείο, σ’ ένα μυστικό καταφύγιο που χωράει κάθε παραξενιά και ιδιαιτερότητα, μα δεν είναι απαλλαγμένο από αντιφάσεις και κινδύνους. Και εκεί ανακαλύπτουν τις δυνάμεις τους, ζουν μεγάλες περιπέτειες και έρχονται αντιμέτωπα με τις προκλήσεις της ηλικίας τους και της εποχής μας. Και επίσης γνωρίζουν τη μαθητική ζωή και όλα όσα τη συνοδεύουν: κάνουν καινούριες σχέσεις, τσακώνονται, φιλιώνουν, ερωτεύονται, χωρίζουν, εξερευνούν, μαθαίνουν… Και, βέβαια, συνειδητοποιούν εκείνο που συχνά ξεχνούμε όλοι: Ότι το αλλόκοτο δεν είναι παρά μία ακόμη όψη του κανονικού.