Hint! Μπορείς να ανεβάζεις την άποψή σου, αφού πρώτα γίνεις μέλος της παρέας μας εδώ. Είσαι μέσα, λοιπόν;


Απόσπασμα

«Αυτό το κορίτσι έχει ένα μεγάλο προτέρημα. Όσο κακόκεφος και να είμαι, μου αλλάζει πάντα τη διάθεση. Νομίζω πως, αν την είχα δίπλα μου, δε θα είχα εφιάλτες. Ίσως είναι επειδή την αγαπώ. Βγαίνω από το δωμάτιο και στέκομαι στην κορυφή της σκάλας. Η Λυδία χαιρετάει φουριόζα τον πατέρα μου και φεύγει. Ο μικρός Γιάννης είναι κάτω στην ίδια θέση που τον άφησα∙ κοιτάει φοβισμένος τη σκάλα. Όλη μου η καλή διάθεση εξαφανίστηκε. Ξαφνικά ένιωσα να κυριεύομαι από έναν φόβο τόσο δυνατό όσο στους εφιάλτες μου. Φταίει ο μικρός Γιάννης, φταίει το βλέμμα αυτού του παιδιού που με κοιτάει με τόσο τρόμο. Μα, τέλος πάντων, ποιος είμαι; Ποιο είναι αυτό το παιδί; Τι ξέρει, και γιατί δε μου το λέει; Δεν το θέλω πια κοντά μου, πρέπει να το πω στον ψυχολόγο. Πρέπει να το ξεφορτωθώ. Ο μικρός στέκεται εκεί και με κοιτάει σαν να περιμένει βοήθεια.»

Το μυστικό του παλιού αρχοντικού
Συγγραφέας: Λίνα Λυχναρά
Σχεδιασμός Εξωφύλλου: Ρένια Μεταλληνού
Ηλικία:9+
Λέξεις κλειδιά: φόνος, Σαντορίνη, Καλοκαίρι, απαγωγή
ISBN:9789601647586 , Σελίδες:168 , ΒΚΜ:08758
Διάβασε απόσπασμα από το βιβλίο: pdf

Περίληψη

Καλοκαίρι, σ’ ένα κοσμοπολίτικο νησί του Αιγαίου.

Όταν ένας αγωγιάτης βρίσκει στα βράχια το πτώμα μιας νεαρής Ρωσίδας, όλοι υποθέτουν ότι πρόκειται για έγκλημα πάθους. Όμως ο αστυνόμος Ζαφείρης δεν πείθεται και δεν αργεί να συνδυάσει την υπόθεση αυτή με ένα θανάσιμο δυστύχημα που είχε γίνει στο νησί οκτώ χρόνια πριν: Πρόκειται για τον θάνατο της νεαρής Άναμπελ Τίνκερ, της γκουβερνάντας του μικρού Γιάννη, γιου ευκατάστατης οικογένειας που παραθέριζε σε ιδιόκτητο σπίτι στο νησί. Η υπόθεση, βέβαια, είχε μπει στο αρχείο τότε, αλλά ο Ζαφείρης δεν πείστηκε ποτέ ότι δεν επρόκειτο για έγκλημα…

Κι ενώ ο αστυνόμος ερευνά όλα τα στοιχεία που διαθέτει συγκρίνοντας καταθέσεις και προχωρώντας σε τολμηρές υποθέσεις, εμφανίζεται στο νησί ο έφηβος πια Γιάννης, ο οποίος προσπαθεί απεγνωσμένα να θυμηθεί το καλοκαίρι εκείνο που βρήκε νεκρή την αγαπημένη του γκουβερνάντα. 

Τι ήταν αυτό που είδε τότε ο μικρός Γιάννης και τον τάραξε τόσο πολύ ώστε να χάσει τη μνήμη του;

Γιατί η Άναμπελ μιλούσε συνέχεια στο αγόρι για το παλιό αρχοντικό και τα μυστικά του; 

Ποιο είναι αυτό το φοβισμένο παιδί με το οποίο συνομιλεί κρυφά ο έφηβος Γιάννης στην προσπάθειά του να θυμηθεί;    

Όλοι ελπίζουν ότι το αγόρι θα ξαναβρεί τη μνήμη του για να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Μαζί μ’ αυτούς και ο αστυνόμος Ζαφείρης, που βλέπει την υπόθεση να περιπλέκεται πέρα από κάθε φαντασία.

Δυνατό αστυνομικό μυθιστόρημα για εφήβους από τη «μετρ» του είδους Λίνα Λυχναρά, με έναν έφηβο ήρωα που κερδίζει αμέσως τον αναγνώστη, ασταμάτητη δράση, συνεχείς ανατροπές και αναπάντεχο τέλος που αφήνει (σχεδόν) έκπληκτο ακόμα και τον αστυνόμο Ζαφείρη!

Video

See video

Πάρτε μια γεύση από τη Σαντορίνη, όπου διαδραματίζεται η ιστορία του βιβλίου.

Σχόλια

Για όλα τα βιβλία που παρουσιάζονται εδώ, θα βρεις την ηλικία που προτείνουμε στους αναγνώστες μας.
τελειωσα την β γυμνασιου ειναι καταλληλο για την ηλικια μου?
Τα αστυνομικά είναι η αδυναμία μου! Ο ένοχος είναι αυτός που δεν περιμένεις! Εξτρα πόντους ο έρωτας του Γιάννη για την Λυδία. Διαβάστε το!